Evde kendim yaptıktan sonra yiyenleri gerçekten büyüleyen bir lezzete kavuşmuş olan kendi yapımım trileçe. Kullanılacak malzeme ve kendime özgü tarifimi aşağıda görebilirsiniz. Korkmayın, kocam üzerinde denenmiş (hala yaşıyor kendisi) tam not alınmış, sonra da gelen misafirlere sunulmuş ve adımdan söz ettirmiş bir tariftir. Hadi başlayalım.
Keki için ;
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için ;
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket kutu krema
Karamel sosu ;
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 paket kutu krema veya 1 su bardağı süt
Hazırlanışı
Şekerle yumurtayı köpük olana kadar çırpın.
Kalan malzemeyi
ekleyip kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün.
150 derece fırında
pişirin.
Kek pişerken şerbeti hazırlayın.
Kremayla şekeri iyice çırpın.
Sütü
ekleyin. Kaynatma yapmayın.
Pişen keki dilimleyin ve kekin ılık olmasını bekleyin sonra hazırladığınız
şerbeti dökün.
Sosu için ;
Tereyağını eritin kavrulmamasına dikkat edin sadece eritin üzerinde şekeri ilave edin ve şekerin de erimesini bekleyin bu sürede sürekli karıştırmalısınız. Rengi biraz dönünce kremayı
ekleyin. isteğe göre süt de olabilir. Krema eklenince şeker içinde sertleşecektir panik yapmayın kaynadıkça kaybolacaktır. İyice
karıştırın ve eriyene kadar pişirin. Tatlının üzerine dökün. Fıstık
ile süsleyebilirsiniz ya da meyve ile sizin damak zevkiniz ile ilgili tamamen. Afiyet olsun.
Not : krema içerisinde yoğun olur diyenleriniz olabilir benim gibi. krema tadını sevmeyenler karamel sosunda süt kullanabilir. bu ölçü kare orta boyuttaki borcam içindir bu ölçüde muhteşem kabarıyor ve lezzeti de bir o kadar müthiş oluyor.
Yorum Gönder