Sony Xperia Telefonlar Alınır mı?

21 Aralık 2015 Pazartesi0 yorum


   Cep telefonu piyasası hızla gelişmekte, marka ve cihazlardaki çeşitlilik her geçen gün artmakta. Buna paralel olarak ta fiyatlar dudak uçuklatan seviyelerde bulunuyor. Maalesef ki eski modeller, gelen güncel yazılım sürümlerine karşı direnememekte ve telefon fiziksel ve elektronik olarak eskimeden, donma/takılma/yavaşlama gibi sebeplerle kullanılamaz hale gelmekte. Bu da gösterişi seven insanların toplumda yarattığı üst model telefon hastalığından reklamların dayattığı tüketim çılgınlığıyla birleşince insanlar düşük ücretlere çalışmalarına rağmen yüksek fiyatlı cihazlar alıp kısa sürede de yeni model alma ihtiyacı duymaya başlıyor.

Burada insanların asıl istediği şey ise, 
1 - Fiyat/Performans açısından en uygun cihazı alıp uzun süre kullanabilmek
2 - Sürekli gelen Android güncellemelerine sahip olabilmek
3 - Herkesin elinde bulunmayan, dolayısıyla modası çabucak geçmeyecek tasarıma sahip olabilmek
4 - Hem fiyat olarak ucuz, hem tasarım olarak güzel hem de yıllandıkça performans kaybının en az olacağı telefonu alabilmek.

İşte bu yüzden insanlar hep forumlarda alacağı telefona karar vermeden önce uzunca bir süre araştırma yapmaktadır. "Tabi bilinçsiz veya parası çok olan kullanıcıların umrunda değil bu tarz şeyler." Çünkü bilinçsiz kullanıcı en üst modeli daha iyidir, sihir falan yapıyordur diye ya da eltisine/emmioğluna/komşusuna/sınıf arkadaşlarına hava atabilmek için reklamlarda en çok geçen modeli alır ve parasına bakmadan maaşının 3 katına telefon almaktadır. Bu yazıyı okuyorsanız bilinçli ve araştırma yapmadan para vermeyen bilinçli kullanıcı olduğunuzu kabul ederek gelelim kendi konumuza...

Piyasada özellikle Iphone, Samsung, LG, HTC, Sony, Huawei, Lenovo, Asus, General Mobile ve aklıma gelmeyen birçok marka "daha hızlı" , "daha şık tasarım", "daha ucuz" sloganlarıyla piyasada birçok cihaz satmakta. Gelelim sıralamaya...
Öncelikle her markadan kısaca bahsedip en üst modellerinden birini alıp karşılaştıracağız.

Iphone'lar kesinlikle vereceğiniz o paraya değmez. Bana kalırsa kendi ederiniz iki katına satılmaktalar. Tasarımsal olarak çok iyi olduklarını (bana göre güzeller) kabul edebiliriz. Ama android olmayışları yüzünden yazılımsal olarak apayrı bir kulvarda yarışmakta olup bence İOS, Anroid'in verdiği tadı veremiyor. Gösteriş telefonudur ve parası olan için iyi bir cihazıdır. (Iphone 6s'i karşılaştıracağız)

Samsung'lar gereksiz şişirilen arayüzü yüzünden ne kadar Ram ve ne kadar işlemciye sahip olsalar da aslında hantal cihazlardır. İlerleyen dönemlerde kullanılamayacak kafar ağırlaşıp, herkesin elinde de aynı cihaz olunca bir yerden sonra kendinden bıktırıp yenisini alma ihtiyacı doğurturlar. Ayrıca yazılım güncellemesi konusunda fena sayılmazlar. Fiyat olarak ta pahalı olabiliyorlar (İyiler ama Çok ta iyi sayılmazlar bana göre) (Galaxy s6'yı karşılaştıracağız)

HTC telefonlar kamera, işlemci ve ram konusunda fena değildirler. Tasarımsal olarak ta çok güzel görünmesine rağmen Iphone ile benzerlik hissi verirler. Yazılım güncellemesi konusunda pek övülmüyor. (HTC One M9'u karşılaştıracağız)

LG telefonlar kamera, ram ve işlemci gibi donanımsal olarak Samsung ile tamamen benzer özellikler ile piyasada yarışıyor. Yazılım güncellemeleri ile de Samsung'un gerisinde kalmamaya çalışıyor. Tasarım olarak ta Samsung gibi kendi tasarımının azar azar dışına çıkmaya çalışıyor. Kısaca ikisi de Kore malı olduğu için çok akrabaymış gibi davranıyorlar. Fiyat olarak ta pahalı olabiliyorlar (LG G4 modelini karşılaştıracağız)

Sony markaya geldik. Kendi tasarımının dışına azar azar çıkmaya çalışan ama bu konuda "bana göre" çok başarılı değişimler sunamayan bir marka olduğunu kabul etmek lazım. Ama tasarımı oldukça zarif ve şık olduğunu da söylemek mümkün. Sağlam bir kasaya sahip olan cihazlar su geçirmeme özelliğine de sahiptir. En güzel yanı da güncelleme konusunda Sony kullanıcısını mutlu eden bir markadır. En eski modellerine bile güncelleme vermek konusunda cömert davranabiliyor. **Ayrıca Iphone telefonlar gibi "seri olan arayüzü" sayesinde beğenimi kazanmıştır. Sony kullandıktan sonra başka markaların telefonları insana yavaş gelmeye başlıyor. Çünkü Sony'lerin arayüzünde gecikme söz konusu değil. Ayrıca aldığı her güncellemeyle hantallaşma samsung ve diğer markalarda olduğu kadar değil. (Hatta bazı sürüm güncellemeleriyle daha da hızlandığını düşünebiliyor insan.) Fiyat olarak ta piyasada rakiplerine göre en iyi markalardandır.  Alınıp uzun süre kullanılabilecek bir marka olduğunu düşünüyorum.
Kendim de Sony kullanan biri olarak çevremdekilere tavsiye etmiş biriyimdir. (Xperia z3 plus modelini karşılaştıracağız)

General Mobile, Lenovo, Asus gibi marka cihazlar çok ucuz olduğu için bazılarının tek kriteri de ucuz cihaz olabiliyor. Şahsen beğenmedim bunları ama neredeyse diğer markaların yarı fiyatına geldikleri için kesinlikle tercih edilebilir.

Gelelim yüzeysel karşılaştırmaya. (Distribütör Garantili en uygun internet fiyatlardır)

 - Iphone 6s : 16 GB olan versiyonu 2700 TL civarı alınabilir 

 - Galaxy s6 : 32 GB olan versiyonu 1950 TL civarı
Arka Kamera : 16 Megapiksel
Ram : 3GB
İşlemci : 1.5 GHZ & 2.1 GHZ QUAD CORE (8 çekirdek)

 - HTC One M9 : 32 GB olan versiyonu 1870 TL civarı alınabilir 
Arka Kamera : 20.7 Megapiksel
Ram : 3GB
İşlemci : Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2 GHz Cortex-A57(8 çekirdek)

 - LG G4 : 32 GB olan versiyonu 1780 TL civarı alınabilir 
Arka Kamera : 16MP Optik Görüntü Sabitleyici ve Otomatik Lazer Odaklanma / Çift Flaş
Ram : 3GB
İşlemci : 2 çekirdekli 1.8 GHz hızında Cortex A57 ve 4 çekirdekli Cortex A53 işlemci(6 çekirdek)

 - Xperia z3 plus : 32 GB olan versiyonu 1870 TL civarı alınabilir 
Arka Kamera : 20.7 Megapiksel
Ram : 3GB
İşlemci : Qualcomm Snapdragon 810 64 Bit / Quad-Core 2.0 Ghz + Quad-Core 1.5 Ghz (8 çekirdek)

Sonuç olarak Sony benim şahsen en beğendiğim markadır. Telefon konusunda piyasada satış rekorları kıramasa da alıcısını pişman etmez. Aldığı parayı hakeden, uzun ömürlü bir markadır.

Sizden ricam bu yazıyı okuduktan sonra almaya hemen karar vermemeniz. Biraz daha araştırın ve öyle karar verin. Belki de telefonumun Sony olmasından dolayı taraflı yorum yapmışımdır. Ama şahsen beğeniyor ve tavsiye ediyorum :)

Bu Yazıyı Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Çetoogle ! - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Çetoogle