Huawei Mate S İnceleme

30 Aralık 2015 Çarşamba0 yorum


Huawei'nin en beğendiğim dev amiral gemisi Mate S, IFA 2015'te tanıtılmıştı. Tasarımı, kenar çizgileri, ekranın 2,5D yuvarlak kesimi çok hoşuma gitti. Huawei Mate S inceleme kısmına geçelim.
Huawei Mate S, barındırdığı yüksek özellik ve yeni tasarımıyla üst seviye bir akıllı telefon haline geldiğini görebiliriz.

Huawei Mate S, 5.5 inç ekran büyüklüğünde, süper AMOLED, Corning Gorilla Glass 4 kaplamasına sahip olacak olup telefon, metal çerçeveye sahip.

Huawei Mate S Knuckle kontrol özelliğinin yeni versiyonunun yanı sıra Force Touch Özelliğine de sahiptir.

Force Touch nedir? Ekrana uyguladığınız basıncı hissedip ona göre işlem yapan bir özelliktir. Örneğin bu özellikle uyumlu bir araba yarışı oyunu düşünelim. Gaza ne kadar sert basarsak arabanın o kadar hızlı gidebileceğini söyleyebiliriz. Tabi bu özellik tamamen uygulama yapıcıların hayal gücüne göre şekillenecektir. Verimli olup olmayacağını zamanla göreceğiz.

Arka Tarafta Parmak izi okuyucusuyla geliyor!
Bu parmak okuyucuda aşağı ve yukarı yönlerde parmağımızı kaydırınca bildirimleri de indirip, yukarı kaldırabileceğiz. Aynı zamanda sayfada da aşağı yukarı kaydırabiliriz.

Hisilicon Kirin 935, sekiz çekirdek (4*2.2GHz + 4*1.5GHz), 64-bit işlemciye sahip olacak Mate S modeli, 3 GB RAM ve 32/64/128 GB hafıza seçenekleriyle sunulacak.


Bunların yanında Mate S, BSI sensörü, geliştirilmiş ışık toplama, f/2.0 lens ve çift LED flaş özelliklerine sahip 13 Megapiksellik arka kamera ile geliyor. Ayrıca kameranın 1.2 dereceye kadar gerçekleşecek titremeleri düzelteceği açıklandı.

Mate S'in ön kamerası ise LED aydınlatmalı ve 8 Megapiksel olacak.



Cihazın ölçülerine gelecek olursak Mate S'in 149.8 x 75.3 x 7.2 mm boyutunda piyasaya sunuldu. Bunun yanında Mate S, 2,700 mAh bataryaya sahip olup Batarya düşük gibi görünüyor.



Bu Yazıyı Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Çetoogle ! - Tüm Hakları Saklıdır
Powered by Çetoogle